Αφορά μόνο το Διαδίκτυο. Δίπλα θα βρείτε την αρχική σελίδα μας: Ελλήνων Πολιτεία

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2009

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει σε άμεσο κίνδυνο το Ελεύθερο Διαδίκτυο!ΕΠΕΙΓΟΝ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤO ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕ 5 Μάη 2009 
Μην αφήσετε το κοινοβούλιο της ΕΕ να κλειδώσει το Διαδίκτυο! Δεν θα είναι ποτέ πάλι το ίδιο
Δράστε τώρα! 

 Η Ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο δεν είναι διαπραγματεύσιμη!
Ο καθένας ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μιας ιστοσελίδας έχει συμφέρον για την υπεράσπιση της ελεύθερης χρήσης του Internet ... έτσι έχει ο καθένας ελεύθερη πρόσβαση στο Google ή το Skype ... καθένας που εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις τους, έρευνα κάθε είδους ή ακαδημαϊκή μελέτη, προβλήματα υγείας, όλοι όσοι online καταστήματα ... Το Διαδίκτυο, όπως το γνωρίζουμε, είναι σε κίνδυνο λόγω των προτεινόμενων νέων κανόνων της ΕΕ.
Σύμφωνα με την προτεινόμενη νέα ρύθμιση, οι πάροχοι ευρυζωνικών θα μπορούν νόμιμα να περιορίσουν τον αριθμό των ιστοσελίδων που μπορείτε να αναζητήσετε! και να σας πουν ότι δεν έχετε το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Θα είναι ντυμένος ως «νέες καταναλωτικές επιλογές», που οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν από. Ο κόσμος θα είναι παρόμοιος με καλωδιακή τηλεόραση, θα προσφέρει πακέτα με περιορισμένη πρόσβαση
Αυτό σημαίνει ότι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα μπορούσε να υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς. Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει «στεγανά» στη δυνατότητας πρόσβασης στο Internet, που δεν ταιριάζουν με τον τρόπο που το χρησιμοποιούν σήμερα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σήμερα το Διαδίκτυο επιτρέπει τις ανταλλαγές μεταξύ ατόμων που χωρίς να ελέγχονται ή να «διευκολύνονται» από κάθε μεσάζοντες (το κράτος ή μια εταιρεία) και η δυνατότητα αυτή βελτιώνει τη ζωή των πολιτών, έτσι η Διαδικτυακή «βιομηχανία» χάνει την εξουσία και τον έλεγχο.
Αυτός είναι ο λόγος που πιέζουν τις κυβερνήσεις να ενεργοποιηθούν αυτές οι αλλαγές. Η δικαιολογία είναι για τον έλεγχο της ροής «πειρατικών» δεδομένων μουσικής, ταινιών και ψυχαγωγίας για κατέβασμα δωρεάν, χρησιμοποιώντας P2P file-sharing.
Ωστόσο, τα πραγματικά θύματα του σχεδίου αυτού θα είναι όλοι οι χρήστες του Internet η δημοκρατική και ανεξάρτητη πρόσβαση σε πληροφορίες. Σκεφθείτε πώς θα χρησιμοποιήσετε το Internet!
Τι θα σημαίνει για σας αν η ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο δεν θα υπάρχει πια; Αυτές τις μέρες, το Internet είναι για τη ζωή και την ελευθερία. χρησιμοποιείται για αγορές, κρατήσεις εισιτηρίων θεάτρου, διακοπές, μάθηση, αναζήτηση εργασίας, τραπεζών συναλλαγών και το εμπόριο. Επίσης, σχετίζεται με την διασκέδαση, χρονολόγηση, επικοινωνία, προσκλήσεις, μουσική, διασκέδαση, πλάκα, ακόμη και μια δεύτερη ζωή.
Είναι ένα εργαλείο για να εκφραστούμε, να συνεργαστούμε, να καινοτομήσουμε, να μοιραστούμε, προωθούνται νέες επιχειρηματικές ιδέες σε νέες αγορές όπου ευδοκιμούν χωρίς μεσάζοντες .. Σκεφτείτε, τι θα είναι ο δικός σας διαδικτυακός χώρος αν δεν υπάρχει αυτή τη διεύθυνση στο «πακέτο» των τακτικών ιστοσελίδων; Δεν θα είναι σε θέση να σας βρουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να αγοράσουν, να κάνουν κράτηση, ή ακόμη να δουν αν είστε online. Η επιχείρησή σας ή εμείς οι ίδιοι, δεν θα είναι σε θέση να βρει τους καλύτερους προμηθευτές των προϊόντων και να συγκρίνουν τις τιμές. Εάν κερδίζεται χρήματα από τις διαφημίσεις στο δικτυακό σας τόπο, θα μειωθούν. Ναι το Amazon και κάποιες άλλες Ιστοσελίδες θα περιλαμβάνεται στο πακέτο. Αλλά η διαφήμιση σας στο Google ή οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα, θα είναι όλο και πιο άχρηστη. Το Skype θα μπορούσε να μπλοκάρει. (Όπως γίνεται στη Γερμανία για τη χρήση από το iPhone, που έχουν ήδη). Οι μικρές επιχειρήσεις κυρίως εξειδικευμένες, θα μπορούσαν κυριολεκτικά να εξαφανιστούν.
Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα - θα μπορούσαμε να χάσουμε τη δωρεάν και ελεύθερη χρήση του Διαδικτύου. Η δική μας ελευθερία (στην επιλογή των πληροφοριών, αγοράς, πολιτισμού, αναψυχής) μπορεί να περικοπούν.
Οι προτάσεις της ΕΕ κρύβουν ένα τεράστιο κίνδυνο για το μέλλον μας. Έχουν αρχίσει να γίνονται νόμοι και θα είναι σχεδόν αδύνατο να αναστραφεί. Οι άνθρωποι (ακόμα και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχουν δικαίωμα ψήφου σε αυτό) δεν φαίνεται να κατανοούν πλήρως τις επιπτώσεις και τις νομικές αλλαγές που μεταμφιεσμένο σε κάτι που ονομάζεται "πακέτου για τις τηλεπικοινωνίες". Κάτι που κάνει τους πολίτες να πιστεύουν ότι βοηθά μόνο τη διαδικτυακή βιομηχανία.
Στην πραγματικότητα κρύβονται από την κοινή θέα οι τροπολογίες σχετικά με τον τρόπο που το Διαδίκτυο θα λειτουργήσει στο μέλλον! Κείμενα, δικαιώματά για την πρόσβαση και τη διανομή υπηρεσιών και εφαρμογών, θα διαγραφεί. Mε ένα απλό κείμενο οι πάροχοι ευρυζωνικών υπηρεσιών θα σας ενημερώνει για τυχόν περιορισμούς ευρυζωνικών υπηρεσιών. Οι εναλλακτικές εκδόσεις χρησιμοποιούν τη λέξη «συνθήκες» και προτείνεται ότι θα σας ενημερώνει για τους όρους για τη χρήση των υπηρεσιών του Διαδικτύου. Αυτό σημαίνει ότι οι πάροχοι ευρυζωνικών έχουν το νομικό δικαίωμα να περιορίζουν ή να επιβάλει όρους στην πρόσβασή σας. Όλοι έχουμε σημαντικό ρόλο στο Διαδίκτυο!
Πρέπει να δράσουμε τώρα!
Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;
Πείτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ψηφίσει κατά της υπό όρους πρόσβαση στο Internet
Υπενθυμίστε τους που έχουν ανάγκη την ψήφο σας τον Ιούνιο, και ότι το Διαδίκτυο εξακολουθεί να μας δίνει τα εργαλεία για να παρακολουθούν και να κρίνουμε τι κάνουν!
Πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνοι: εκατοντάδες οργανισμοί που ασχολούνται με αυτό και χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη επαφή τους βουλευτές σχετικά με αυτό το θέμα. Προτάσεις δράσης: 
1 – Στείλτε e-mail http://www.laquadrature.net/wiki/MEPs_GR, (προσχέδιο υπάχει στο δεξιό μέρος του Ιστολογίου)τηλεφωνήστε ή γράψτε ευρωβουλευτή σας. Πιστέψτε το, όταν θα το παραλάβει το μήνυμα σας θα αισθανθεί πραγματικά την πίεση, προσαρμόστε την επιστολή ώστε να περιλαμβάνει πληροφορίες που θα κάνουν τους βουλευτές να ξυπνήσουν και να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα. 
2 - Προωθείστε αυτό το email για να γνωρίζουν όλοι έτσι ώστε να μπορούν να αναλάβουν δράση. 
3 - Τοποθετήστε αυτή τη σελίδα στη δική σας έτσι ώστε να διατηρηθεί και να ενημερώνεται. Πρέπει να υπάρχουν οδηγίες για άτομα από κάθε χώρα. Τα μέλη πρέπει να έχουν μεταφράσει στη γλώσσα τους την διαμαρτυρία και να έχουν σύνδεση με την σελίδα που έχει στοιχεία με τους δικούς τους βουλευτές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: